Kako na brzinu skupiti lajkove na Fejsbuku? Lako, uz malo podvaljivanja!

Dugo me nije bilo, obaveza mnogo, vremena malo… Šta da se radi.

Tema zvuči interesantno, i zapravo, cilj joj nije da vas nauči da to radite, već da vam pokaže jedan od načina podvaljivanja korisnicima da kliknu na lajk.

Na stranici Novosadsko Ubrojčavanje su objavili da izvesna stranica služi za prikupljanje lajkova stranici za podršku Andreju Fajgelju, direktoru Kulturnog Centra Novog Sada. Naravno, đavo mi ne da mira, moram ja da proverim. Provera je trajala cela 3 minuta.

Pa, da krenemo, ovo je stranica u pitanju:

Na toj stranici vidimo neke događaje, sa vrlo teatralnim naslovima “OSVOJI ZIMOVANJE NA KOPAONIKU JEDNIM KLIKOM!! DELIMO 100 PUTOVANJA”. []

Sublime Text: CodeIgniter 2 Controller/Model/CRUD Model Templates snippet

Sublime Text

Ok, so a friend introduced me to Sublime Text 2, a great and powerfull editor. It is lightweight, fast, and has a plugin for anything you can imagine. It’s not very cheap, priced at $70 (little over 50€), but it certainly is worth it.

So, I haven’t yet started using it fully, since I didn’t buy it, but I was playing around with a trial version, and I’m taken by it. It’s a programmers best friend, everything can be done using keyboard, and that is something I particularly like about it.

In that playing, I have created a snippet, a piece of code []

Kako “provaliti” spam poruke

Stop spam

Eto mene, posle podužeg vremena. Prvo nisam imao vremena da pišem, onda nisam imao inspiracije da pišem, pa onda ni vremena ni inspiracije, a i svašta sam imao na pameti, i blog je ostao zapostavljen. Ne mogu da obećam da će ovo uskoro da se promeni, ali daću sve od sebe da vas malo češće počastim nekim korisnim postom.

Elem, ovo je jedan postić kako da “provalite” spam email poruke. Mislim da je korisno, jer može pomoći i kod one druge, opasnije vrste email poruka – phishing emailova. Ja ih zovem pecaroške poruke, jer zapravo to i rade, pokušavaju da vas “upecaju” []

Cosmic Panda: YouTube makeover

youtube

Ranije danas, YouTube je na svom zvaničnom blogu objavio da je korisnicima na raspolaganju eksperimentalna verzija ovog najposećenijeg sajta za deljenje video snimaka. Ja ne bih bio ja, kad ne bih odma’ potrčao da vidim šta to novo iz Google spremaju. Nekad doduše to ne bude baš odmah, ako zahteva pozivnice, ali ako može odmah da se “uleti”, tu sam.

I tako sam ja ušetao na stranicu koja omogućava prelazak na Cosmic Panda. Vrlo je jednostavno, samo kliknete na link, i eto vas u kosmosu. Naravno, isto tako, ukoliko posetite istu tu stranicu, a eksperimentalni ugođaj je već uključen, imate opciju da []

Tebi

Abstract

Volim te. I kažem ti to, često. Možda je već počelo da zvuči kao fraza, možda se izlizalo. Ali taj osećaj ljubavi nije izlizan. Naprotiv, ako je moguće, još je jači.

Romantik sam u duši, volim da usrećim onu koju volim, da mogu, zvezde da joj skinem. A sa tobom nekako to sve postane trapavo. Vidim i sam. Možda je problem i to što sam perfekcionista, što svaka ideja i svaka zamisao koju imam, kako bih te iznenadio, i izmamio tvoj osmeh, nikad nije dovoljno dobra. Uvek fali neka sitnica. I onda na kraju, ne bude ništa. Ne iznenadim te, ne uradim []

Uvek krene od jaja, zar ne?

Spremno za jesti

Spopala me glad sinoć. Baš neka velika. Mada, mene uvek spopada glad. Gurman sam. Veliki. I po ljubavi prema hrani, a bome i po fizici, da ne kažem, gabaritima. Jedinu mana u tim mojim izjedanjima predstavlja činjenica da me često mrzi da spremim sebi nešto ljudski. Obićno se svede na “parče ‘leba k’o sikirom odsečeno”, i nekoliko šnitova slanine, pečenice, kobasice, ili čega već ima u frižideru. Često tu zaluta i malo majoneza, neka pavlaka, puter, ili tako nešto, čisto da ne bude suvo.

I tako, dođem ja sinoć na genijalnu ideju da si spremim jaja. Nisam baš ‘davno. Kokošija dabome. Nojeva []

Zlatni lav

Zlatni lav

Zvoni meni mobilni tog 18. marta, zove lik iz neke kurirske službe, ne može da nađe kuću, da izađem ja ispred. Kako bre da izađem, na poslu sam, nema izlaženja. Al’ ne govori šta je doneo, samo “paket za vas”. Pu bre majku ti! Pošaljem ja brata da izađe i uzme to “poklonče”, šta god bilo. Uzeo, potpisao… Zovem ga posle par minuta, “Šta je stiglo?”, kaže on – Pivo!. Tajac. kakvo bre pivo sunce ti, nisam naručivao nikakvo pivo. Kad mi se pije, odem u prodavnicu ili u birtiju, pa pijem. Pitam ga ja kakvo, on kaže sixpack Lava. Neki []

Znam gde živiš mali!

Znam gde živiš mali! Siguran sam da ste ovo nekad čuli, u manje više neizmenjenoj varijanti. Verovatno u mlađim danima. Ovo od sad svakako može da se preslika i na Facebook. Facebook je rešio da developerima omogući pristup vašoj adresi i broju mobilnog telefona. Da, dobro ste pročitali. Vašoj adresi. Ne email adresi, već kućnoj adresi. Onoj gde živite. Shodno tome fraza “Znam gde živiš mali”.

Inače, FB tim je, po mom mišljenju krajnje podlo i smišljeno, obaveštenje pustio u petak popodne, baš kad opada aktivnost na Fejsbuku. A opšte je poznato da užasno veliki procenat korisnika, kada odobrava aplikacijama pristup svojim []

O poslu, radnom mestu i tako tome…

Sad kako nam se bliži sezona štrajkova, i meni nekako počela da se vrti po glavi ta tema posla, zaposlenja, radnih mesta i sličnih čudesa. Mislio sam da možda i ja dam svoj skromni doprinos datoj temi i “histeriji” ovih dana. Ne, neću da štrajkujem, već da malo piskaram. Možda neko nešto korisno pročita.

Imao sam tu sreću, ili nesreću, da radim kod raznoraznih poslodavaca. Ali bukvalno raznoraznih. Neću tu sad poimence pisati ko je kakav, svesni su oni kakvi su, a i da ne navučem sebi neku bedu na vrat.

Šta je ono što vam je bitno kad birate posao? Da radite []

Kako sam napravio svoje pivo

Lav logo

Da, da, pročitali ste dobro. Napravio sam svoje pivo. Dobro, ne baš zapravo napravio, ali kao učestvovao sam u celom procesu. Ja i još oko 400 ljudi. I radnici pivare. I ko zna ko sve još.

Negde posle Nove godine sam skontao, odnosno moja draga je skontala, akciju Carlsberga, pod sloganom “Napravi svoje pivo“. Iskren da budem, nisam znao šta da očekujem, na sajtu me je dočekalo nekoliko tipično market-research pitanja, godine, prvo i drugo pivo, i slično. Na njih sam iskreno odgovorio, možda su me zato i zvali, nisam im se uvlačio. Zapravo, Lav pivo je drugo pivo za []