Zlatni lav

Sixpack Zlatni LavZvoni meni mobilni tog 18. marta, zove lik iz neke kurirske službe, ne može da nađe kuću, da izađem ja ispred. Kako bre da izađem, na poslu sam, nema izlaženja. Al’ ne govori šta je doneo, samo “paket za vas”. Pu bre majku ti! Pošaljem ja brata da izađe i uzme to “poklonče”, šta god bilo. Uzeo, potpisao… Zovem ga posle par minuta, “Šta je stiglo?”, kaže on – Pivo!. Tajac. kakvo bre pivo sunce ti, nisam naručivao nikakvo pivo. Kad mi se pije, odem u prodavnicu ili u birtiju, pa pijem. Pitam ga ja kakvo, on kaže sixpack Lava. Neki Zlatni lav. E tu se meni upali lampica, i skontam u čemu je stvar, i prijatno se iznenadim. Odmah ja izdam instrukciju da se sixpack ima staviti u frižider, i ne pipati dok se ne vratim domu momu.

Neko će možda da se zapita ko mi je i zašto poslao sixpack piva. Cela ova priča je zapravo počela Carlsbergovom akcijom “Napravi svoje pivo“. Koga zanima, može da pročita taj tekstić, kako sam se proveo na pravljenju piva. Eto, ljudi divni, setili se nas koji smo birali ukus, boju i ime, i poslali nam besplatni uzorak. Da se ja pitam, slao bih buriće od bar 50 litara, ali dobro, i sixpack jako dobro dođe. Zapravo, nisam znao šta da očekujem. Od ona tri ukusa koje smo probali, samo jedan mi se svideo, jedan je bio prejak, a jedan pak previše slab. Boja i ime mi nisu bili toliko bitni, pa nisam ni obraćao pažnju na to. Igraju mi leptirići u stomaku, draga mi se smeje, koliko sam se uzbudio na pomisao ispijanja tog piva.Degustacija Zlatnog Otvaram flašu, naravno Lav otvaračem za pivo koji smo dobili na poklon. A ono, kad me zapahnu miris piva, meni odma’ udarilo za uši. Znate kad vam udari za uši? Mal’ ne zapenih :) Dobro, nisam ja baš onaj ortodoksni pivopija, kao što bi se dalo pretpostaviti, ali uživam u ukusu piva. A ne znam zašto, ovo sam baš nekako nestrpljivo isčekivao. Uzmem ja lepo kriglu, i sunem pivo. A ono lepo zapeni, miris se još više širi, lepa zlatna boja. Ma divota, san svakog pivopije :) Na žalost, nemam u svom posedu kriglu sa obeležjima Lavovim, pa sam morao da upotrebim kriglu njihovog ljutitog neprijatelja, Apatinske pivare :) Možda neko iz Carlsberga pročita ovo pa se sažali i pošalje mi koju kriglu ili čašu sa znakom Lava (nadaj se Slobodane, nadaj se) :) Na slici levo se vidi lepa zlatna boja, koja potpuno opravdava naziv Zlatni Lav. A i ukus je lavovski, moram priznati. I još nešto moram da priznam. Kupili su me. Više nisam lovina, postao sam lovac. Dobro zvuči, a?

Mislim, mogu ja sad ovde da pišem epove kosmičkih razmera, ali nema šanse da vam dočaram ukus ovog piva. Možda bih i uspeo, al’ neću. O ukusima i onako ne vredi raspravljati, pa vi lepo pravac prodavnica, pa se dohvatite flaše Zlatnog. Iako kasno objavljujem ovaj post, prošlo je mesec dana od kad sam probao Zlatnog, i jedno petnaestak dana kako ga pišem, još uvek je teško dokopati ga se, ima ga samo u bolje snabdevenim prodavnicama. Pod ovim bolje snabdevenim, mislim pretežno na hiper turbo mega giga markete tipa Univerexport, Mercator, i slične. Već imam i anegdotu vezanu za Zlatnog… Pre neki dan, upadam sa dragom u mrski Tempo, ne bismo li obavili neki malo veći šoping za krucijalnim životnim namirnicama, i vidimo mi Zlatni Lav, na akciji. Uzimaj! Kvaka 22 je što je u povratnoj ambalaži, a mi nismo poneli flaše… Eh, mož’ misliti, platiću kauciju, nema jeda. Međutim! Teta otkuca dve kaucije, a ono na računu izađe 2 gajbe! Pokušava tako teta to nekoliko puta, ja već polako shvatam da od Zlatnog nema ništa, obuzima me tuga. Moj komentar je bio “pa dobro, možda je to znak, umesto dve flaše da uzmemo mi dve gajbe, neće da se baci” :)

Možda i jeste bio znak. Al’ moj šlajpik je u depresiji, i te dve gajbe Zlatnog Lava će morati da sačekaju da primim platu…

2 comments to Zlatni lav

  • Debeli Spavač

    Jeeeeeeeftino ste se prodali! Jeftinooo!

    • todorowww

      I ja sam mislio da imam veću cenu, al' eto… :) Malo meni treba da me neko pridobije na svoju stranu :) Ali isto tako lako može i da me otera pd sebe, tako da… Juče Jelen, danas Lav, sutra ko zna :P